Min test: Blomsterbede kaninerne ikke vil røre

Jeg er gået i gang med et nyt forsøg. Smukke blomstrende, duftende timianbede, som kaninerne ikke vil spise. Jeg glæder mig.

Jeg er bange for, at jeg heller ikke i år kommer til at se mine lavendler, og det gør lidt ondt i mig. Så jeg har tænkt over et alternativ til lavendler, som kaninerne ikke vil spise. Timian. Timian er en lige så skøn krydderurt/blomst som lavendel, men min erfaring er indtil videre, at kaninerne går udenom den. Den blomster hele sommeren, tiltrækker bier, duft skønt og har samme størrelse som lavendler.

Min oprindelige plan var at lave et helt timianbed, men jeg tror, at afventer og ser resultatet af mit eksperiment først. Nu vil jeg hellere sætte timian mellem mine lavendler, så mit lavendelbed stadig står med blomster og ser frodigt ud, selvom kaninerne spiser af det. Skulle jeg starte forfra med en have, så ville jeg sætte timian i kanten rundt om blomsterbedene for at holde kaninerne væk.

Jeg har købt 3.500 timianfrø til 20 kr. (inkl. fragt) på Ebay.co.uk. Jeg såede nogle af dem i en såbakke i sidste uge, og de spirer allerede godt frem. De bliver først sat ud, når de er blevet store nok til at kunne klare nysgerrige kanintænder. Har du ikke tålmodighed til frø, så kan du købe en stor timian på planteskolen og tage stiklinger af den. Så får du hurtigt flere timianer, der ikke først skal vokse sig store som mine. Jeg kan bare godt lide at lege med frø. Jeg har også købt 1000 lavendelfrø. Jeg tror dog ikke, at jeg sår dem i år. Dem kan du også let tage stiklinger af.

Jeg glæder mig! :) Nu skal det lige siges, at jeg ikke ønsker at anlægge en hel have, hvor der ikke er noget til kaninerne. Så vil det jo ikke give mening, at jeg har dem fritgående i haven. Det har jeg jo netop, fordi jeg gerne vil stimulere deres naturlige behov, som jo også handler om at spise friske urter, gnave i mine træer osv. Så det er en balancegang – og når jeg fjerner noget fra dem, så er jeg også nødt til at tilføre noget andet på en anden måde. Jeg tror, at det tager nogle år at finde den rigtige balance, hvis man vil have en kaninvenlig have, der også har masser af blomster til en selv, men jeg tror absolut på, at det kan lykkes. Og jeg eksperimenterer gerne for dig :)

Skal du også i gang med at eksperimentere med timianbede?

Leave a Reply

Your email address will not be published.