Snekaniner

Det har sneet i dag! Så nu er der lidt billeder af kaniner i sneen. Kan I finde Pippi? 😉

_MG_8218_MG_8213

Jeg fik ikke taget så mange billeder, som jeg ville, for Karl var virkelig kælen her til eftermiddag, så jeg kunne næsten ikke gå nogen steder. Han insisterede på at jeg skulle nusse ham på ryggen, mens han vaskede og ordnede sin manke. Hver gang jeg stoppede, så stoppede han også op og sendte mig det der utilfredse blik, som kun kaniner kan sende.

Dyrenes Beskyttelse var på besøg sidste år hos mig og skrev en artikel om at have udekaniner. De tilføjede på egen regning i artiklen, at kaniner bliver mere sky af at rende frit udenfor. Det var ikke noget, jeg havde sagt, for det har jeg ikke oplevet. Egentlig er Karl nok mere kælen nu, hvor han render frit udenfor. Vi tager lange nusseture, ham og jeg.

_MG_8207_MG_8209

My er gået i gang med at gnave bark af nøddebuskene. Det er første gang, jeg har oplevet det. Det har hidtil kun været mine æbletræer, der har lidt denne skæbne. Bark er rigtig sundt for kaniner, og i naturen så er det, det som vildkaninerne lever meget af om vinteren, når der ikke er så meget græs og andre planter. Et nøddetræ er et die-hard-træ, så jeg er ikke så bekymret.

_MG_8228Jeg vil nødig til at beskytte nødden mod kanintænder, da jeg også synes, at der skal være plads til at kaninerne kan udfolde sig. Så nu holder jeg lige et øje med om det kun lige er pga. sneen eller hvor stort My’s behov er for at gnave bark af.

Lige i den her uge får kaninerne rødbeder og grønkål. Det var egentlig planen selv at dyrke spinat og grønkål til kaninerne her til vinter (køkkenhave til kaninerne), men vores jord har ikke været god nok. Spinaten gik hurtig i sig selv, og grønkålen blev ikke særlig imponerende. Der kom nok frem til, at de stadig har fået lidt grønt fra køkkenhaven, men nu er der ikke mere. My sad i højbedet i sidste weekend og spiste det sidste. Vi må lige gøre det lidt bedre i år! Derfor er jeg i gang med at planlægge dette års køkkenhave til kaninerne. Jeg vil gerne være selvforsynende med grønt til dem.

Jeg har også været ude og skifte hø i kasserne. Det er lidt forskelligt, hvor tit de får nyt hø. Hvis det har regnet ind i kasserne, eller at jeg bare synes, at det trænger, så får de nyt. Det koster jo ingenting, når man køber det hos landmanden. Og det brugte hø bruger jeg til mine stauder, som jeg dækker til mod frost og vintervæde.

_MG_8221Da jeg sad ude hos kaninerne i eftermiddags, tænkte jeg, at hvis man stadig har et juletræ liggende, så vil det være en smart idé at klippe det og lægge grenene dér, hvor kaninerne sidder. Så får de lidt beskyttelse mod kulde og vådt fra jorden. Hvis de altså vil sidde på det.

_MG_8224My sidder og vasker sig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.