Køkkenhaven

Jeg har fået en køkkenhave. Den er til kaninerne. Den skal sørge for, at de har adgang til frisk vintergrønt. Det er ikke for sent at så i september. Det kommer helt an på hvilke afgrøder, du vil have i køkkenhaven.

Jeg har valgt grønkål, pluksalat og spinat.  De er sået for 2 uger siden og er godt på vej op nu.

pluksalat

pluksalat

 

Jeg har været nødt til at lægge hønsenet over, for Pippi bliver ved med at hoppe op i højbedet og grave i jorden.

køkkenhave

Nu ved jeg, at der er nogle, der går i panik derude: “Åh, nej ikke spinat!”. Jo, spinat er skam sundt.  Spinat har et højt indhold kalcium, hvilket man før i tiden frarådede, som forebyggelse af kalkaflejringer i blæren hos kaniner. Vi skal ikke længere tilbage end bare 4-5 år før man stadig mente, at kalcium var skidt. I dag er der en helt anden holdning til det. Men det kan du læse meget mere om her: www.kaninhaandbogen.dk/sygdom-og-sundhed-hos-kaniner/blaereproblemer-hos-kaniner/

Udover som det står i ovenstående link, at man slet ikke ser kalcium som et problem længere, så er det også en meget sort/hvid holdning. Så simpel er naturen altså ikke, uanset hvor meget vi ønsker det.

Spinat har for eksempel et meget højt indhold af oxalsyre, hvilket faktisk hæmmer kalciumoptagelse. Det gælder for mange grøntsager, der umiddelbart indeholder meget kalcium. Så det giver slet ikke mening kun at kigge på kalcium-indholdet. Nå, det var et sidespor, men jeg hører det bare stadig. Drop kalcium-angsten! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.