Kaninhaven i maj, video

Okay, så jeg fortæller hele tiden om hvordan kaniner spiser alt, og haven ligger øde hen. Det er måske noget overdrevet. Så derfor har jeg filmet haven – så kan I se hvordan kaninerne bor og hvordan det ser ud med blomster og buske.

Det er filmet i går aftes, altså 24. maj, så haven står endnu ikke i fuld flor.

Sidste år så jeg nærmest ikke noget til mine hindbær- og brombærbuske. De havde ikke en chance. Men i år har kaninerne slet ikke rørt dem. Mine jordbærplanter ser også ud til at komme i år. Skønt! Til gengæld spiser de mine buskpotentil, hvilket kommer helt bag på mig. Men det er også det eneste lige nu –  jeg synes faktisk, at kaninerne holder sig primært til græsset i år. Dyyygtige kaniner.

Det handler nok også om hvor sultne de er. Sidste år gik jeg meget op i, at kaninerne faktisk skulle leve af haven, så jeg var jo også selv uden om det. I år har jeg en ny plan – hvis de spiser for meget af haven, så er det tegn på, at de skal have mere købegrønt.

Men værsgod – sådan ser en have med fritgående kaniner ud i maj.

8 thoughts on “Kaninhaven i maj, video

 1. Kaninsnak on

  Tak skal du have :) Det vil være så fint også at se en video fra din have.

 2. Catarina Brasch Widunok on

  Det var da en fuldstændig vidunderlig have og dejligt se kaniner, der ikke bare sidder og rådner op i et bur! :-)

  Vores franske vædder bor på vores lukkede altan og i hele lejligheden sammen med vores hund, så alt i alt har hun 120 m2 til sin rådighed, men vi venter på (forhåbentlig snart) at overtage et rækkehus, og så skal haven da helt sikkert kaninsikres, så hun kan være over det hele :-)

  Hvordan har du sikret hele vejen rundt?

 3. Kaninsnak on

  Det er superskønt med kaniner, der render frit i haven. I kan godt glæde jer :) Men 120 m2 lejlighed er nu også ganske godt 😉

  Vi har sat pileflethegn rundt om hele haven. Det har koster omkring 9.000 kr. Men vi har været nødt til det, fordi at der ikke er hæk. Hvis der var hæk, ville jeg bare havde sat hønsenet hele vejen rundt om hækken. Jeg har skåret en rulle hønsenet halvt over og sat langs hele hegnet, så kaninerne ikke har kunne bide sig ud langs hegnet. Det er sådan set det.

  Vi har været nødt til at forstærke vores to havelåger, for her er de meget ivrige efter at komme ud. Men det skal lige siges, at de har faktisk været stukket af mange gange, men de fortryder det meget hurtigt igen og forsøger selv at komme ind. Det har derfor ikke været noget problem. Nu har de gået ude i haven i 2 år, så jeg har lært hvordan de kan komme ud, og derfor vil jeg vove at påstå, at haven er 100% kaninsikker nu.

  Hvis du bor i nærheden af Odense, skal du være velkommen til at komme forbi. Så kan jeg fortælle lidt om de planter, der er gode at have i haven til kaniner osv.

 4. Catarina Brasch Widunok on

  TAK, for svar! (jeg ser det først nu)
  Vi bor i Bagsværd lidt nord for KBH, men min mor bor i Jylland, så næste gang vi skal til jylland svinger jeg og børnene altså meget gerne ind forbi og høre både planter og erfaringer!
  Jeg er helt betaget og glad i hjertet af se al den frihed dine kaniner har, og glæder mig endnu mere til at komme i rækkehus.
  Ja, 120 m2 er da helt fint i forhold til så mange andre kaniner. Vores er en fransk vædder, så hun skal have meget plads. Vores altan, med vinduer for, er der hvor hun har soveværelse, spiser, har sit toilet og er om natten og når vi ikke er hjemme. Det er 12 m2, som hun altid har adgang til. Når vi så er hjemme er døren åben så hun frit kan bevæge sig rundt og så deler hun pladsen med os mennesker og vores sankt bernhard-blanding. De to deler hundens pude i stuen, vasker hinanden, leger lidt og ligger ellers bare sammen og hygger. Så hun er jo lidt vores hund-nummer-2, og når vi rykker i hus, skal de jo fortsat kunne være sammen, så en kaninsikrede-have må være det ideelle! :-)

 5. Katrine on

  Ja sikken et fantastisk kaninliv!!! Du (kaninsank) kunne vel ikke have lyst til to kaniner til?? Jeg står nemlig i den situation, at jeg ikke længere har mulighed for at passe mine pga. flytning samt en dalende interesse fra familien. Jeg har søgt en hel del for at finde et økologi- eller frilandsted, så kaninerne netop havde mulighed for at rende løs. Dog uden særlig meget held…
  Jeg kan godt se, at det er et stykke tid siden, den sidste kommentar blev skrevet, men prøver nu lykken alligevel;)

 6. Kaninsnak on

  Hej Katrine. Jeg har desværre ikke plads til flere kaniner. 3 er mere end rigeligt i en almindelig parcelhushave, for de spiser jo godt 😉 Har du snakket med Marie Louise fra Bunny Sanctuary? Hun kan enten videreformidle dem til dit ønskehjem eller i hvert fald sørge for at de har det godt indtil da.

 7. Ja de små kaniner tager godt for sig af retterne 😉
  Det lyder som en god ide med at kontakte Marie Louise, så det vil jeg da gøre!!
  Men i hvert fald1000-tak for hjælpen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.