Kaninerne graver

Kaninerne har haft et større graveprojekt i gang. Det begyndte med at Pippi gravede en lille smule i vores jordbærbed midt i haven. Hurtigt blev det dog et fælles projekt. Pippi gravede, My holdt udkig og Karl fjernede jord.  Det har virkelig været sjovt at se den måde, de samarbejder på. Ingen skal sige, at dyr ikke kommunikerer lige så meget som os andre.

20141006_093218

Men Pippi er ikke den bedste projektleder, for projektet gik i stå, og de kom lige som bare aldrig videre. Efter en uges pause, tog Karl over som projektleder. Han gravede, og de andre hjalp til  – OG SÅ rykkede de. Vi har løbende forsøgt at måle længden på gangen, da vi var usikre på om de ville grave så meget, at de gravede sig ind til naboen. Vi har vurderet hulen til at være 4. m. lang, og heldigvis har de valgt at grave lige midt i haven, så de er på vores grund. Derfor har vi heller ikke gjort noget for at stoppe graveriet.

Kaniner graver i haven

Hele byggeprojektet gik i sig selv efter 3-4 ugers graveri. Pippi er den eneste kanin, der bruger hulen. De andre har glemt alt om den. Når jeg har fyldt lidt jord i den, så er de der dog straks til at fjerne jorden igen, så vi har indgået et kompromis om at hulen bliver som den er nu.

Jeg har måtte køre ca. 6 spande jord på lossepladsen, et par spande er brugt rundt om i haven, og vi har omkring 10 spande stående i skuret fyldt med jord, så vi kan fylde hulen op igen på et tidspunkt.

Her er lidt billeder, da hulen stadig var et mindre projekt.

20141002_113904 20141002_113921 20141006_093211

Se kaninerne arbejde

Jeg har optaget kaninerne, mens de arbejdede. Det var da Pippi var projektleder.

Lad dine kaniner grave

Jeg er absolut fortaler for, at man lader sine kaniner udleve deres naturlige behov og instinkter – og dermed også, at man lader dem grave i haven. Der er mange, der er bange for, at deres kanin straks vil grave sig ud, så snart den begynder at grave bare lidt. Men så hurtigt graver kaniner altså ikke, og hvis du blot holder øje, så bør du kunne lade din kanin grave uden at der sker noget.

Hvorfor fylde hullet til med det samme? Det er jo muligt at se på jorden, hvor langt kaninen er nået, og snakker vi om, at der er et godt stykke ind til naboerne, så lad dog kaninen grave. Bare hold øje hele tiden.

Jeg har en kæreste, der elsker at bygge, så han har selvfølgelig kastet sig ud i at lave små legobiler med GoPro-kameraer og lysdioder, der kunne køre ned i hulen og tjekke hvor langt, de var nået.

Har du alligevel en kanin, der er meget ivrig for at grave og du ikke vil have det, hvad så med at få en sandkasse til din kanin?

3 thoughts on “Kaninerne graver

 1. Natja Simone Rasmussen on

  Hej:)

  Hvor er dig og din kæreste bare gode forbilleder for folk der holder kaniner. Jeg har selv frikaniner, og mener at der burde være et lovkrav om at holde dem frit! Man kan jo se hvor meget de ellers ville gå glip af. Din side er også en god støtte til mine kaninprojekter! Tak for info..

  Mange hilsner

  Natja R.

 2. Maybritt on

  Hyggelig læsning :-) Vi er ved at kaste os ud i et projekt frikaniner i en del af haven.

  Hvor og hvordan fodre du dine kaniner ?
  hvor stor er din have ?
  slår i glæs eller klarer kaninerne hele haven ? 😉
  er der mange lorte i hele haven ?

  mvh og god Sommer

 3. Kaninsnak on

  Vi er flyttet, så kaninerne bor nu i vores forhave, som vel er 3-400 m2, vil jeg tro. Kaninerne lever af græs i haven, lidt buske, og så har de kaninfoder til fri rådighed, samt lidt grøntsager i ny og næ. Fordi vores have er så stor, så skal vi stadig slå græs. Og ja, der er rigtig mange lorte i haven 😀 Mange. Særligt i år, hvor det slet ikke regner. Men de lugter jo ikke, det er ikke som katte- eller hundelorte, så det generer os egentlig ikke. En almindelig sommer, hvor det regner, forsvinder lortene hurtigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.