Isolerede kaninhuse

Det er vinter, og kaninernes faste huse er nu blevet fyldt med hø, de kan varme sig i. Derudover har jeg også sat isolerende huse frem til dem. Husene er egentlig opbevaringskasser fra Silvan til en 50’er, men de er guld værd som kaninernes vinterhuse.

Jeg vil tro, at de kan købes i ethvert byggemarked, men Silvan fører dem i hvert fald. De er i deres haveafdeling og koster som sagt kun 54 kr. De er isolerede og vandtætte og lavet af flamingo (hvilket gør det superlet at lave indgange).

isoleret kaninhus

Jeg har to kasser, men den ene har jeg ikke fået gjort klar til kaninerne endnu. Den købte jeg i går, fordi jeg har fejlet med den første kasse, som er den I ser på billederne. Hullerne er alt for store. Jeg har lavet 3 huller, fordi jeg jo selvfølgelig ville være sikker på, at kaninerne ville bruge kassen. Sidste år havde de også en kasse, men jeg tror kun, at jeg så Pippi bruge den en enkelt gang, og ellers blev den fuldstændig ignorereret. Så i år skulle det være anderledes, så det blev til 3 huller.

Jeg lavede hullerne i samme størrelse, som standardhullet i de brune træhuse fra Zooplus. Og det er dumt.Det regner simpelthen alt for meget ind, fordi hullerne er så store. Så jeg er ude og skifte hø stort set hver dag, fordi det er gennemblødt. Desuden tror jeg også, at Karl må sidde i træk, men det er bare et gæt.

isoleret hus til kaniner

Så den kasse, jeg laver i dag, bliver med to meget mindre huller. Skulle det så vise sig, at de ikke vil bruge kassen, medmindre der er 3 huller, så laver jeg et tredje, men jeg kan ikke anbefale, at man gør det med det samme. Så mit råd til dig er: start med 2 mindre huller. Vil kaninerne ikke bruge din kasse, så lav hullerne lidt større. Og igen lidt større. Lad være med at starte ud med kæmpe indgangsportaler, som jeg har gjort 😉

Nå, men kassen er fyldt med hø. Det er her, at jeg forventer, at de graver sig ned for at sove, hvis de har brug for det. Derudover så lægger jeg også mad derind. Karl er rigtig glad for den. For tiden tilbringer han 3/4 af sin tid inde i kassen. Pippi løber vist bare igennem, mens My vist lige skal bruge endnu et år på at vænne sig til dem. Hun foretrækker trækasserne, som står fremme uanset årstiden.

Hvis man synes, at kasserne er grimme (gør min kæreste), så kan man jo beklæde dem med lidt træ. Jeg har selv overvejet om jeg skulle beklæde dem med hø. Jeg køber 20 kg. hø fra en tilfældig gårdejer på guloggratis.dk. Det koster 15 kr. Høet er ikke som det, man får i små poser hos dyrehandleren, men er lange strå, så derfor kunne man sagtens binde en snor rundt om. Det kan være, at jeg skal prøve og lige smide et billede ind 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.