Hvordan fanger man en kanin?

Jeg har lige været på kaninjagt. Heldigvis ikke en af mine! Men det er nu ikke mere end 2 uger siden, at det var en af mine, der var på eventyr. Kaniner, der ikke vil fanges, er svære at indfange. Så hvordan gør man?

Der findes kaniner, der elsker at stikke af, og der findes kaniner, der bliver hjemme, selvom lågen står åben. Jeg har to af hver slags. Så findes der kaniner, der godt kan hoppe ud og udforske verden, men som altid vil komme hjem igen, når man kalder på dem. Sådan én har jeg haft. Det er dog ikke så tit, at man er så heldig at have sådan en kanin. For de fleste kaniner er ikke til at fange, når de er kommet ud på ukendt territorium, uanset hvor tamme de er inden.

Så hvad gør man? Her er nogle af mine ideer til at fange en kanin, der er stukket af.

Fiskenet

Jeg har købt mig et fiskenet med teleskopstav. Til 100 kr.

Det skal dog siges, at mit fiskenet er meget større end det på billedet. En seriøs lystfisker ville være misundelig på mit fiskenet. I teorien kunne jeg nok indfange 3  kaniner med det net på én gang – men ha, det er praktisk umuligt som de fleste, der har prøvet at fange en kanin, nok har opdaget.

Nettet har været en stor succes, og vi har det stående fremme i skuret. Det er købt i en fiske- og jagtforretning. Det kan kun anbefales.

Jeg giver det 4 ud af 5 stjerner. Når det ikke får 5 stjerner, så er det fordi, at kaninen hurtigt lærer, at hvad nettet betyder. Så første gang er let, anden gang er svær.

 

Et tæppe/trøje

Det er ikke mit tip, men ejeren til den kanin, jeg netop har hjulpet med at forsøge at indfange (uden held. Kryds fingre for det bette myr). Ejeren fortalte, at deres trick er at kaste tæppet henover kaninen, og så forholder den sig helt stille og er til at løfte op. Tippet er hermed givet videre.

Skal jeg umiddelbart kommentere på det, så tænker jeg, at det er svært at få et tæppe eller lignende til at lande ordentligt oven på kaninen. Sandsynligheden for, at det blæser lidt op eller krøller sammen i luften er stor. Så det skal være et tungt tæppe.

En anden kanin

Kaniner er sociale dyr, og uanset om de er intakte eller neutraliserede, så søger de hinandens selskab. Så er din kanin stukket af, så er et tip at få en anden kanin til at tiltrække den. Her ville det jo være dejligt let, hvis du har en af de kaniner, som jeg beskrev ovenover: kaninen, der kommer, når du kalder. Har du ikke det, så har du evt. to kaniner at fange, men hvis den ene er umulig og den anden bare svær, så er det måske i sidste ende din bedste chance for at fange den umulige kanin. Du kan jo sætte kanin nr. 2 i en indhegning og så gå væk derfra. Måske skal der gå et par timer, måske kun et par minutter. Er det en intakt kanin af det modsatte køn, så skal du nok ikke vente længe…

Tøjbamse

Okay, det her trick virker kun, hvis der her er tale om en intakt seksuelt frustreret hankanin og kaninen har en humpebamse. Jeg har selv brugt det trick, da min ældste hankanin stadig var intakt og ikke var til at fange (han fik lov at løbe i vores lille have, men gad aldrig ind). Bare sæt humpebamsen foran kaninen og så få kaninen til at følge efter. Naps, og kaninen er fanget. Tænkt at det kan være så let. Men ja, det kræver jo bare, at din kanin er en lille sexfikseret kanin og at den ved, hvad bamsen skal bruges til.

Dit bedste tip?

Hvad er dit bedste tip?

2 thoughts on “Hvordan fanger man en kanin?

 1. Marie-Louise Petersen on

  Jeg vil lige sige, jeg havde en fantastisk kanin engang, Sommer.
  Sommer var en skøn blandings kanin som ALTID kom når jeg kaldte, altid! Lige indtil hun stak af, så sad hun demonstrativt en meter udenfor min rækkevidde. Som om hun grinede af mig:)
  Da hun så var færdig med at løbe frem og tilbage i haven og på legepladsen ved siden af kom hun glad hen til mig og vi kunne gå hjem, efter en LILLE gå tur på kun 1½-2 timer.
  Oh ja kaniner som kommer når man kalder er IKKE løsningen, for kaniner som kommer når man kalder vil finde på noget sjovere at lave:D

 2. Kaninsnak on

  Haha, Sommer har hyyyyygget sig 😀 Men det kræver is i maven at stole på, at når hun har været ude at løbe, at hun også ville komme hjem denne gang. Lige pt. er Karl ved at forsøge at grave sig ud af haven. Har estimeret at jeg lige kan nå at spise min frokost og så gå ud og fylde hullet op, inden han er kommet ind til naboen. Hvorfor kan de dog ikke bare glæde sig over den plads, de i forvejen har at bevæge sig på…

Leave a Reply

Your email address will not be published.