Forår i haven – billedserie

Okay, ingen billeder uden lidt tekst. Jeg vil jo gerne forklare lidt hvad tanken er med kaninhaven.

Vi har besluttet at sælge vores hus og derfor kommer jeg ikke videre med mine ideer til den bedste kaninhave lige foreløbig, men så kan I da se, hvad der er sket indtil videre.

Her er Pippi i vores nøddebuskehegn. Vi har 5 nøddebuske, der er sat i midten af baghaven og fungerer som en skærm mod en mindre del af baghaven. Nøddebuske er fantastiske. Det har jeg vist skrevet flere gange. De giver skygge om sommeren og læ om vinteren. Bladene og grenene er guf for kaniner.

Inde i nøddebuskene har jeg placeret kaninernes huse. De ligger meget og sover ovenpå dem.

 

Karl sidder ved vores espalier, som deler baghaven i to. Op af espalieret vokser brombær og hindbær, som er sunde for kaninerne – og mennesker 😉 I bedet er jordbærplanter sat som bunddække. Faktisk har jeg sat jordbær som bunddække mange steder i haven. Jordbær er også sunde for kaniner.

Oprindeligt var tanken med espalieret, der deler haven i to, at det skulle være helt lukket af, således at vi kunne få os en hund, som så også kunne lukkes ud i haven, når vi ikke var dér, men hvor kaninerne så kunne løbe ind i den anden halvdel og være i fred.

My og Karl slapper af her i vores loungeområde. Vores kvistbunke kan skimtes helt bagerst op af hegnet. Bunken er egentlig lagt til vores pindsvin (som flytter ind, når man har sådan en bunke grene), men det er primært Pippi som har indtaget området. Hun kan godt lide at sove om eftermiddagen under grenene i sikkerhed.

Vi lavede et alm. udebur (skam jer, jer der kan finde på at sætte en kanin i sådan et bur!) om til et hus til kaninerne. Se her hvordan. Det er fyldt med hø. Jeg synes helt ærligt ikke, at det bliver brugt til noget. Pippi kan lide at sidde på det, fordi det giver hende overblik over hele haven, men det er nok spild af penge…

Søde, lille Karl.

Kaniner og katte trives fint sammen. Her ses Pippi, My og Karl sammen med en af vores katte. Pippi er vist i gang med at spise min klatrerose.

Kaninerne lever primært af frisk græs. De fodres ikke med så meget andet. Om vinteren får de kaninpiller og grønt som supplement til vintergræsset,men ellers er det frisk græs, urter og spiselige planter fra haven, som kaninerne lever af.


Jeg har små vandskåle sat rundt om i haven, men de bliver ikke brugt. Kaninerne får al deres væske fra græsset. Og om vinteren fra fuglebadet, men det er faktisk kun Pippi, der drikker af dette. Når det er rigtig varmt, sørger jeg dog for, at de har vandholdigt grønt og vandskåle, men de rører det nu ikke. Men græs indeholder faktisk også omkring 90% vand…

 

 

One thought on “Forår i haven – billedserie

  1. Lillian Werliin on

    Sikke nogen skønne billede. Glad for at se dem. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.