Erantis og forårsløg

Vil du have med vinter-/forårsblomster, som kaninerne ikke rører? Så så erantis. Det er min erfaring i år. Erantis skal dog sås med tålmodighed. Masser af tålmodighed. Det er nemlig først på 4. året at erantis begynder at blomstre. Indtil da vokser de i stor risiko for, at du fjerner dem som ukrudt, så tænk nøje over hvor du sår dem. Du kan enten samle frø fra de erantis, der vokser rundt omkring (gøres i start maj) eller du kan købe dem billigt på ebay.co.uk

IMG_8304

I jordbærbedet, som også er her hvor kaninerne har deres underjordiske hule, bliver forårsblomsterne spist. Det er temmelig træls, for vi har virkelig sat mange forårsløg, og vi har glædet os sådan til at se dem blomstre. Jeg har derfor fået kæresten til at hente et par kg. kaffegrums fra arbejdet, som jeg har lagt i bedet. Så må tiden vise om det holder dem væk. Under alle omstændigheder er det god gødning. Jeg skal nok melde tilbage.

IMG_8300

Tulipaner og påskeliljer er fint på vej op, og dem har vi ikke haft problemer med at de blive spist på noget tidspunkt, så dem kan du også sagtens sætte uden at bekymre dig.

Krokus har vi ikke nogen af i baghaven, så dem har jeg desværre ingen erfaring med. Måske nogen, der læser med, kan dele deres erfaringer?

IMG_8294

2 thoughts on “Erantis og forårsløg

  1. lone seebach on

    Hej, jeg håber det er rigtigt at kaninerne holder sig fra det de ikke tåler, hvis der er nok af det de tåler. Vi er ved at indramme en del af vores have til kaningård, men der er en del forskellige planter og blomster og jeg er i tvivl om hvorvidt jeg bør fjerne nogen af dem. Bla er der forglemmigej og jeg kan ikke finde noget om hvorvidt de måske ikke er gode til kaniner, håber nogen her på siden ved det :) Vh Lone

  2. Kaninsnak on

    Forglemmigej er en spiselig blomst – den kan du putte i salatskålen. Om kaninerne gider spise den er dog ikke til at sige. Risikoen for at en kanin spiser noget, den ikke skal, er størst, hvis den sidder i et bur og har begrænset med adgang til grønt, og den derfor reelt set ikke har et valg og i sidste ende vælger at spise det giftige. En kanin, der har rige muligheder som fritgående i en have, med varierede planter vil ikke begynde at spise noget, der kan give dårlig mave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.