Den kaninvenlige have, version 1.

Det er vigtigt for mig, at der er gode skjulesteder i haven til kaninerne for at gøre den kaninvenlig. De render ofte frit i haven, også når vi ikke er hjemme, og jeg har brug for at vide, at de har nogle gode gemmesteder i haven – just in case. Derudover giver det også dem tryghed, at de har nogle gode steder at gemme sig. Selv når der ikke er fare på færde. Det er så den ene side af sagen. Skjulesteder giver også læ for regn, og det er måske endnu mere aktuelt.

Så jeg har været i gang i dag med at lave gode gemmesteder til kaninerne. Det er den kaninvenlige have, version 1.

Kaninhule

Kæresten har været så sød at save nogle europaller over til mig. Til mit projekt har jeg brugt halve europaller, hæftepistol og vådrumisolering.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voila! Så let er det. Isoleringsplastikken skal ovenpå for at beskytte kaninerne mod regn og sne, når de er inde under europallen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her skal europallen graves ned. Stedet er tæt ved terrasen. Det er ikke et sted, kaninerne plejer at hænge ud, så jeg er spændt på om de vil søge herhen, men det skal de!

P1030419

Og sådan set det ud, når europallen er gravet ned. Jeg er ret spændt på hvad kæresten siger, når han kommer hjem, for han har ikke kendt til mine planer :) Men med tiden vil man ikke kunne se europallen. Den vil blive dækket af den hurtigt voksende dronningebusk , der ses lige ved siden af.

Jeg har sørget for 3 ud- og indgange til europallen. Derudover er der gravet et stort hul nedenunder, så de har masser af plads. Det bliver godt nok spændende om de overhovedet vil bruge den. Jeg trøster mig med at vi kan få et pindsvin til at flytte derind i stedet så. Eller i mangel af bedre, nogle edderkopper? Yikes.

P1030420

Bagerst i haven har jeg også sat endnu en europalle. Den bliver ikke gravet ned, da sandheden er at jeg kun gjorde det ved den anden af æstetiske årsager.

Den her vil blive dækket af et hyldebærtræ, der er plantet lige foran. Der kommer nok også flere buske op omkring, da vi stadig er ved at anlægge haven, og det her bliver den mere vilde og buskede del af haven.

P1030421
Okay, ikke det mest spændende billede. Det medgiver jeg. Jeg vil bare vise vores nøddebuske, som jeg synes er uundværlige i den kaninvenlige have. Ikke bare smager grenene fantastisk – hvis du spørger en kanin – de vokser også hurtigt, så buskene skal beskæres flere gange på en sæson = mange grene til kaninerne. Derudover nyder kaninerne at sidde derinde. Der er skygge, der er læ, der er det hele.

Har du gode tips til en kaninvenlig have? Har du en kaninvenlig have eller drømmer du om en?

2 thoughts on “Den kaninvenlige have, version 1.

  1. Sanne on

    Hejsa.. Inspirerende artikkel.. Ville kaninerne bruge de fine huler?

  2. Kaninsnak on

    Nej, desværre. Hulerne er der stadig, så der er stadig en mulighed, men jeg tvivler…måske har jeg lavet nedgangen for stejl, så vi graver dem nok op og laver nedgangen mere kaninvenlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.