Charlie er død

Jeg har slet ikke nævnt, at Charlie døde i marts. 26. marts. Lille Charlie var indenfor og havde været det en uges tid. Ikke fordi han var syg, men bare fordi, at han var min lille puttegris, så jeg havde bare lyst til noget hyggetid med ham. Han boede oppe på mit gæsteværelse, hvor jeg også sov i den periode.

Normalt sov Charlie altid med mig i sengen, men lige den nat gjorde han ikke. Det i sig selv var mærkeligt. Til gengæld vækkede han mig om morgenen ved at rode rundt og larme, hvilket også var usædvanligt. Han sad bare oppustet under en stol, da jeg stod op. Der var tydeligvis noget galt, så jeg gav ham imogas og tog til dyrlægen. Desværre valgte jeg ikke den rette dyrlæge. Charlie havde trommesyge, og dyrlægen affejede det.

Da jeg kom hjem fra arbejde, lå Charlie død.

RIP, lille ven. Undskyld, jeg svigtede.

charlie1 charlie2 charlie3 Charlie4 charlie5 P1040427

 

 

5 thoughts on “Charlie er død

 1. Anonymous on

  Hej Ursula
  Faldt over dine fine videoer på YouTube :), da jeg søgte oplysninger om udekaniner i haven. Vi har nemlig en nærmest fritgående kanin, som mistede sin søster for et par måneder siden, og som snart får selskab af en eller to andre. Og i den forbindelse overvejede jeg at lade dem være mere permanent i det meste af baghaven. Ham vi har nu har et stort anlæg med stort isoleret bur og stor sikret løbegård. Han bor dog mest i sit elskede hul under jorden, men er meget glad for haven også. Han er ikke supertam og det, at han render ned i sit hul, når man kommer, gør at det er svært at gøre ham mere tam. Derfor overvejer jeg at sløjfe hullet, men tænker så at han i stedet graver et hul ude i haven…. Graver dine kaniner deciderede gangsystemer i haven eller hvad? Og hvordan sikrer du at de ikke graver sig ud under hegnet, som omgiver jeres grund?.
  Jeg tænker at det kunne være interessant at udveksle erfaringer med dig, hvis du altså har lyst :). Jeg kunne også godt bruge et par gode råd eller to i forbindelse med sammenføringen mellem vores gamle kastrerede han (5 år) og den eller de nye kaniner. Jeg har kig på en 3-årig hun og evt. hendes 1 årige datter. De to hunner går sammen nu, men jeg kan ikke helt finde ud af om det er bedre bare at tage den 3 årige alene???
  De allerbedste hilsener
  Maj-Britt

 2. Kaninsnak on

  Hej Maj-Britt.

  Mine graver ikke særlig mange huler. De har lavet nogle små graveprojekter på et par timer lige i starten, hvor de forsøgte at stikke af, men jeg lurede hurtigt hvor og hvorfor, så det har de ikke gjort siden. De har en stor hule i midten af haven, som kun den ene af dem bruger. Det var et byggeprojekt, de alle 3, deltog i, og som tog dem ret lang tid. De har mistet interessen for at udbygge det nu. Vores vurdering er, at det er 4 m. langt. Jeg har skrevet lidt om den her: http://kaninsnak.dk/vinterbilleder/

  Det vil være rigtig fint med erfaringsudveksling :)

  Jeg synes, at du skal lade de to hunkaniner blive sammen. Da jeg sammenførte to nye kaniner til de to, der allerede boede i haven, da satte jeg de to nye ud i en indhegning hver dag, og så kunne de vænne sig til hinanden på den måde. Tror at jeg bare gjorde sådan i 1½-2 ugers tid til, at der var ro på (ingen løben frem og tilbage langs hegnet, ingen løftede haler, ingen naps og ingen graveri). Derefter så fjernede jeg indhegningen og lod dem selv finde ud af det. Min hunkanin jagede den nye hunkanin en del, men den nye var langt hurtigere, så det gik hurtigt over sig selv, og efter 2 ugers jagen, der blev mindre og mindre, så var de pludselig bedte veninder. Det var temmelig let og ustressende at sammenføre dem på den måde.

 3. Birthe kristensen on

  Hej Ursula. Hvor er jeg glad for st se at dine kaniner har det så godt. Min kanin levede på samme måde. Men desværre har den været væk de sidste 14 dage. Jeg tror måske den har lagt sig til st sive ind i sin hule under jorden. Men hullet er så dybt at jeg ikke kan kigge der ned. Nu læste jeg så at din mand havde lavet noget LEGO med kamera på. Er det evt noget han sælger? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få sat punktum for om min kanin er der hvor jeg tror den er. Mvh Birthe

 4. Kaninsnak on

  Hey. Hvor lang tror du at hulen er? Min kæreste eksperimenterede med forskellige typer kameraer under jorden. Jeg ved, at den ene var en lang ledning med kamera i enden, som han købte rigtig billigt fra Ebay. Den var lidt svær at styre (derfor den bl.a. sad på en fjernstyret lego-bil), men hvis du ikke tror, at hulen er så lang, så kan du måske sætte den på en pind af en art og presse den ned i hulen.

 5. Birthe kristensen on

  Det er svært at sige hvor langt min kanin har gravet ned, for det går stejlt ned og er under et skur i min baghave. Tænker det er et forsøg værd. Vil simpelthen så gerne finde den kanin igen uanset hvad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.