Brændenældeguf

I dag har kaninerne fået tørret brændenælde. Tørret brændenælde kan købes i helsekostbutikkerne – nogle gange i supermarkederne – og er egentlig beregnet til te. Men hvorfor ikke give det til kaninerne?

Brændenælde er en lægeplante og har været brugt som sådan i århundreder. Den menes at kunne bruges ved gigt, prostata og som udrensende og vandrivende middel. Derudover er brændenælde en sundhedsbombe af vitaminer og mineraler.

Jeg dyrker brændenælder i haven til kaninerne, så de kan få frisk brændenælde (skal plukkes forår/tidligt sommer). Frisk brændenælde er langt sundere end den tørrede version og smager også anderledes, men om vinteren er tørret brændenælde et godt alternativ. Kaninerne har jo også brug for en vitaminpille smækfyldt med antioxidanter og medicinske virkninger.

brændenælde brændenælder-og-kaniner

2 thoughts on “Brændenældeguf

  1. Dorthe on

    Kan man ikke bare plukke nogle store bundter brændnælder omsommeren og hænge til tørre i skuret og serverer dem om vinteren. Jeg mener det er jo ikke svært at finde!! ;0)

  2. Kaninsnak on

    Jo, det kan man. Du kan gå ind på siden http://www.galensgarden.co.uk – det er en butik, der sælger urter, frø og naturmedicin til kaniner. Udover at du kan købe frø til at så i haven, som din kanin kan spise, så kan du også se, hvad de sælger af tørrede planter til kaniner, som du selv kan efterligne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.